Tee-raisen – at baricht mäbelewe

Tee-raisen – at baricht mäbelewe

Föör hög weg haa’w hir mä Angelika, Dietmar, Oliver, Tobias an Shutaro Hayashi föl am tee snaaket. Diarbi ging’t uk am shincha, de gans jong an nei green tee. Uun’t uugenblak as’t so widj, dat de shincha berigt woort of kurt diarföör as. Dietmar an Tobias san uk jüst uun Jaapan an skriiw diarauer, hü’t mä’t baricht ütjsjocht (shincha-blog) an wat jo ölers so üüb at rais belewe (Jaapan-blog).

Angelika an Oliver san uk onerwais, oober uun Schiina. Jo haa uk en blog, huaruun’s hör tee-raisen feesthual, man diar skriiw jo was iarst, wan’s turag san (likes kön jam hir ual berachter lees). Wan jam live diarbi wees wal, wat Angelika an Oliver belewe, luke jam oober ens üüb Instagram of bi Facebook föörbi. Diar jaft at bal arke dai interesant bilen an videos – tu’n bispal, hü jo diarbi san, saalew tee tu ferwerkin an hü’t ütjsjocht, wan pu-erh-tee maaget woort:

Geli beim Tee kochen in Gao Shan, Yiwu ???? #tkkaufreisen #killgreen #puerhproduction #gaoshan #yiwu #xishuangbannatea

Ein Beitrag geteilt von Angelika Hartleib (@teekontorkiel) am

Hier wird der lose Tee ( Mao Cha) zu Fladen gepresst ( Bing Cha) #puerhproduction #tkkaufreisen #puerh

Ein Beitrag geteilt von Angelika Hartleib (@teekontorkiel) am


Unsere Tee-Experten, mit denen wir neulich auch lange über (vor allem Grünen) Tee gesprochen  haben, sind aktuell in Asien unterwegs, wobei sie viel von den laufenden Teeernten und ihren übrigen Eindrücken bloggen und berichten: